no_serviceno_service Over Chinese kruidengeneeskunde | Bart Krekels

Over Chinese kruidengeneeskunde

Chinese kruidengeneeskunde of Chinese kruidentherapie is één van de oudste onderdelen van de traditionele Chinese geneeskunde. Kruidengeneeskunde is natuurlijk, veilig, effectief en heeft geen bijwerkingen. Kruidentherapie kan als op zichzelf staande therapie worden ingezet of ter ondersteuning van acupunctuur en Tuina massage.

In China wordt nog steeds het grootste deel van alle aandoeningen met Chinese kruidengeneesmiddelen behandeld en wordt er nog steeds veelvuldig onderzoek gedaan naar toepassingen van kruiden en kruidenpreparaten. De meeste Chinese ziekenhuizen hebben een aparte afdeling kruidengeneeskunde en een eigen kruidenapotheek. Moderne technieken en onderzoeken worden aangewend om de oudste geneeskunde toegankelijk te maken.

Bij de Chinese geneeskunde is de preventie van ziekten net zo belangrijk als de genezing ervan. Er zijn dan ook middelen en behandelingen om de gezondheid te bevorderen, de levenskwaliteit te verbeteren, de weerstand tegen ziekten te vergroten en de levensduur te verlengen. Klachten die met kruidentherapie verholpen of verlicht kunnen worden, zijn o.a. huidaandoeningen (acné, eczeem, lichen, psoriasis), constipatie, PMS klachten, ME, MS, psychische klachten en slaapproblemen.